Lagde meg ny hylle til kjøkkenet

hylle ferdigJeg har en liten stund tenkt at vi skulle hatt en ny hylla på kjøkkenveggen og var egentlig litt forelsket i labyrinthylla fra Bruka men den var rett og slett for stor for veggen vår. Kjøkkenet vårt har nemlig nesten ikke ledig veggplass, her er dett overskap, hjørnepeis, stekeovner i høyden, kjøleskap, høye skap, to innerdører, en verandadør og mange vinduer.   Så for å få noe som passet tenkte jeg at jeg kunne snekre en labyrinthylle som passer inn i våre mål, men fant ut at det rett og slett villle bli for massivt. Løsningen ble en litt enklere versjon. To kasser inni hverandre som gir flere små hyller. En liten DIY-hylle.

Hører vel kanskje også med til historien at jeg bestillte meg noen fantastisk fine skåler og en kopp fra Ment,  og de må jo vises frem i all sin prakt- så da måtte bare hylla snekres fortest mulig. Så nå kan jeg nyte synet av mine nye deilige skåler hver eneste gang jeg er på kjøkkenet. og det er jo egentlig en del ganger hver dag.

Jeg kladdet, målte og tenkte litt før jeg dro på biltema og kjøpte ferdige hyleplater i str 120-20 cm, 4 stk var nok. I tillegg  trengte jeg treskruer, noen treplugger og oppheng, da brukte jeg skjøteplater.

bilde 1-4

Vi er klare til å sette i gang. Fint vær, så da jobber vi ute, på bakkeplan.

bilde 2-4

Kapp deler til to like store kasser. Skru den ene kassa sammen. skru sammen det ene hjørnet på neste kasse. De to siste sidene på kassa deles slik at den kan festes sammen med den første kassa. Husk å trekke fra kapp til tykkelsen på kassa som kommer inni den andre kassa.

Totalt har hver kasse målene 40x60cm.

Anbefaler de som har muligheten til å jobbe på et bord, det var vondt å jobbe på bakkeplan, og underlaget var skjevt.

bilde 3-4

Ferdig snekret, nå gjenstår pussing, maling og oppheng.

bilde 4-5

Tenkte det kunne være fint med litt svak blåfarge, som så lasert ut. Tok litt vann i sval sjø (lady) og påførte et strøk. Vet ikke om jeg ble helt fornøyd, men prøver det en stund. Syns det bare er fint at det ikke ser perfetkt ut.

hylle ferdig

Helt ferdig og jeg ble rett og slett utrolig fornøyd om det er lov til å skryte litt av seg selv. Da jeg først hadde hengt den opp syntes jeg den kunne henge litt lavere, men da jeg fikk på plass trefjølene så ser høyden helt riktig ut.

Selve snekringa på hylla tok vel  ca 3 timer, inklusiv leting av diverse verktøy underveis. Om man har planlagt veldig godt på forhånd kan den sikkert snekres på 1.5-2 timer. Var moro, elsker litt småsnekring jeg!

Lykke til!

 

 

 

 

 

13 tanker om “Lagde meg ny hylle til kjøkkenet”

 1. Kjeeeeempefin hylle, og akkurat det jeg var på jakt etter! Nå lurer jeg bare på hva du brukte for å henge opp hyllene med? Ser ut til at du har brukt noe som gjør at de tåler litt vekt…?

  Liker

   1. Tusen takk for svar! 😀
    Men må jo bare spørre om et par ting til da; hvordan fungerer disse skjøtejern-greiene? Fester du de langs kanten bak hylla slik at de ikke vises? Har du da en skru/krok lignende i veggen? 🙂

    Liker

 2. så flott hylle! lurer på en ting, det siste hjørnet du monterer, det som blir inne i den første kassen, er det bare limt fast i den første kassen eller hvordan fester du det til den første kassen?

  Liker

 3. Hei! Kjempefin hylle, imponerende!

  Jeg tenkte å prøve meg på en slik selv, men lurer på hvordan du har klart å feste sammen sidene hvor eskene «skjøtes»? Det går vel ikke å skru fast begge sidene?

  Takk for oppklaringen! 🙂

  Liker

  1. Så gøy at flere vil lage hylle!!! For å feste delene sammen der hylla liksom deles i to så målte jeg og siktet inn veldig nøyaktig og boret hull i gjennom alle delene som treffer hverandre og puttet inn plugger og brukte lim.
   Masse lykke til, moro med selvlaget 🙂

   Liker

 4. Kjempeflott hylle!!
  Jeg har akkurat laget noe lignende, men er litt usikker på hvilket oppheng som blir best/minst synlig. Har du brukt små vinkeljern? Kan ikke se opphenget ditt på bilde:) Ser du skriver du har hengt opp med skjøterern, er de i vinkel eller har du fått til noe lurt med flate som jeg ikke helt har skjønt?:P

  Liker

  1. Hvis du søker skjøtejern på Biltema.no så er det de første bildene som kommer opp som jeg har brukt. Da har jeg det ene hullet stinkende opp fra hylla og det andre er festet i hylla. Mulig jeg har flere hull festet i hylla… Husker ikke om det var to eller fire hull i skjøtejernet jeg brukte. tror jeg ville valgt den med fire hull, så får du festet best mulig. Lykke til!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s