God jul fra meg

DSC_3505 Det er vel jammen meg på tide å blogge litt? Ukene har bare flydd av gårde i hele høst og plutselig var det jul, og i desember fløy jammen meg ukene da også gitt! Jeg så jo for meg det ene blogginnlegget etter det andre nå i desember, for jeg elsker virkelig førjulstid og selve jula! 
Vi mangler jo litt snø ute da for at det skal bli vinteridyll, men inne her er det sååå koselig i desember! Jeg storkoser meg når vi kan henge adventstjerner i vinduet, gå over bekken og hente litt granbar som kan pynte opp i en krok her og der, og den største stemningskaperen over alle: stearinlys. Det er stearinlys i alle husets hjørner, elsker det! Og selvfølgelig røkelse, kongerøkelse! Det går noen bokser av det i desember. Det dufter av gamle minner og nye minner, velbehag og forventninger, den lukta er unik.
Bildet over er fra selve juleaften hvor vi testet ny bruk av happylights, min kjære synstes det var strålende flott så det ble årets borddekorasjon.

Julehuset vårt er ikke helt i tråd med det generelle interiørbildet der ute hvor det er mye hvitt, for jeg elsker rødt til jul, og må bare ha rød duk på spisebordet til jula. Nå er jo ikke jeg så veldig hvit av meg ellers heller  (litt hvit da) så dette funker som bare det hos oss. Og bare for å ikke skape noen misforståelser så må jeg bare si at jeg virkelig syns det er utrolig mange lekre hvite julehjem der ute, det er helt utrolig hvor flinke folk er til å skape de lekreste hjem.

 

DSC_3498

Vi er så heldige å bo helt i skogkanten og kunne finne juletreet vårt på egen tomt, og da er det ikke så farlig at det verken er edelgran eller supertett i grenene sine. Det er rett og slett et ekte skogstre, særdeles kortreist.  Jeg har alltid vært så veldig glad i å pynte juletreet, og deltok særdeles aktivt da jeg var barn (og tenåring og jammen som voksen også) men det er først i eget hjem med eget tre at jeg også har måtte ta delen med jultrelysene. Det er ikke noe jeg er sååå glad i, og hvertall ikke når det skal ned igjen fra treet. Vi har jo litt god takhøyde i stua og har derfor syntes det har vært fint med stort juletre og da har det også gått med flere pakker med juletrelys som har lange ledninger som skal vikles rundt treet. Mange fine gloser kan dere lære av meg da. Men i år har vi oppdaget vår store redning og den skal jeg nemlig være så snill å dele med dere, slik at noen av dere får en enklere jultrepynting neste år.
Vi har nemlig kjøpt oss noe så smart som juletrelys uten ledning! Det er et og et lys med batteri inni, helt uten ledning og de tennes med fjernkontroll.  Vi kjøpte de på min fars store favorittbutikk, nemlig jula, kostet 249 kr for en pakke med 10 lys og en fjernkontroll ( inkl. batteri) Vi kjøpte 3 pakker, altså 30 lys, men fjernkontroll fra en pakke virker på alle lysene.  Lysene er kjempefine de, og gir et helt vanlig gammeldags gult juletrelys. Et batteri skal gi lys i 240 timer, så det er jo lenge nok for en jul, så får vi bytte battteri neste år.
Dette er overhodet ikke et sponset innlegg, jeg er bare så utrolig fornøyd med juletrelys uten ledning så jeg bare måtte fortelle om det. En annen stor fordel er selvfølgelig også at vi ikke er avhengig av noen stikkontakt i nærheten av treet, og kan sette treet akkurat der vi har lyst. Vi kan til og med dra det midt ut på gulvet og gå rundt det mens vi synger de lekreste julesanger sammen.

Jeg ser jo helt tydelig at dette blogginnlegget hadde passet best for 3-4 uker siden mens alle planlegger jul og koser seg med forventningene, men er jo litt bedre med sent enn ikke noe i det hele tatt. Kanskje det til og med kommer et lite innlegg med tips til adventstjerner om en dag eller to?

DSC_3562

Kos dere fortsatt med jula kjære dere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s