Putekasse

Posted by | July 28, 2013 | DIY, Litt av hvert, Uteliv | 4 Comments

Jeg gikk to sommere og irriterte meg stort over alle putene fra verandaen som ble stablet opp i stua hver kveld. De eneste putekassene i butikk som var store nok var noen svære beist av kasser, HØYE og brede til lite trivelig pris. Det gadd ikke jeg.

Kunne vel ikke være såå vanskelig å snekre sammen en kasse? Stablet opp putene og målte, hvor mye plass trengte jeg? Lagde en liten tegning og kjøpte metervis med plank og kappet til armene dirra. Ja, denne dama blir sliten av å kappe med strøm også (tror egentlig saga var stillt inn for hardt). Så var det bare å skru alt sammen til en kasse og ett lokk.

Her kommer ett forsøk på forklaring: Skrudde først langsidene sammen med to “hjørnestolper” på baksiden, så skrudde jeg kortsidepanelen også fast i disse hjørnestolpene, slik ble det en kasse. Deretter skrudde jeg sammen bunnen og festet den under kassa. Tips: skru 3 planker under bunnen, slik at kassa blir hevet litt over bakken og unngår at det siver vann inn. Som lokk brukte jeg bare panel, men kan vel bruke en eller annen form for plate også. Fest lekter under lokket som er tilpasset hullet til kassa, slik at lektene holder lokket på plass. Så må lokket gjøres vanntett på ett eller annet vis.

Planen min var å kle det inn med blikk, men midlertidig er det kun en grå voksduk som holder vannet unna. Ting kan visst ta litt tid….. neste sommer kommer det nok bilde med blikk på lokket. Da skal den visst få seg ett nytt strøk maling også ser jeg.

kasse2

4 Comments

 • Conso says:

  Såå flink du er!!…dette blir gøy å føle deg videre<3

 • Toppenfrua says:

  Steikje kor kreativt!!! Dette blir vårens prosjekt for meg:) Hater de stygge plast putekassene mine:) Utrolig fin blogg asså, har allerede mista en time på jobb nå fordi jeg har snoka rundt inne her, inspirerende er du:)

  Stooor Klem

  • Så utrolig gøy å høre kjære toppenfrua! Kjør på med putekasse, er ganske så enkelt om man kan sage og skru litt, og det kan hvertfall du som har renovert ett helt hus!!!!! Gleder meg til å lese om resultatet til våren 🙂
   Klem Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published.