Lagde meg ny hylle til kjøkkenet

Posted by | June 22, 2014 | DIY, kjøkken, Male | 13 Comments

hylle ferdigJeg har en liten stund tenkt at vi skulle hatt en ny hylla på kjøkkenveggen og var egentlig litt forelsket i labyrinthylla fra Bruka men den var rett og slett for stor for veggen vår. Kjøkkenet vårt har nemlig nesten ikke ledig veggplass, her er dett overskap, hjørnepeis, stekeovner i høyden, kjøleskap, høye skap, to innerdører, en verandadør og mange vinduer.   Så for å få noe som passet tenkte jeg at jeg kunne snekre en labyrinthylle som passer inn i våre mål, men fant ut at det rett og slett villle bli for massivt. Løsningen ble en litt enklere versjon. To kasser inni hverandre som gir flere små hyller. En liten DIY-hylle.

Hører vel kanskje også med til historien at jeg bestillte meg noen fantastisk fine skåler og en kopp fra Ment,  og de må jo vises frem i all sin prakt- så da måtte bare hylla snekres fortest mulig. Så nå kan jeg nyte synet av mine nye deilige skåler hver eneste gang jeg er på kjøkkenet. og det er jo egentlig en del ganger hver dag.

Jeg kladdet, målte og tenkte litt før jeg dro på biltema og kjøpte ferdige hyleplater i str 120-20 cm, 4 stk var nok. I tillegg  trengte jeg treskruer, noen treplugger og oppheng, da brukte jeg skjøteplater.

bilde 1-4

Vi er klare til å sette i gang. Fint vær, så da jobber vi ute, på bakkeplan.

bilde 2-4

Kapp deler til to like store kasser. Skru den ene kassa sammen. skru sammen det ene hjørnet på neste kasse. De to siste sidene på kassa deles slik at den kan festes sammen med den første kassa. Husk å trekke fra kapp til tykkelsen på kassa som kommer inni den andre kassa.

Totalt har hver kasse målene 40x60cm.

Anbefaler de som har muligheten til å jobbe på et bord, det var vondt å jobbe på bakkeplan, og underlaget var skjevt.

bilde 3-4

Ferdig snekret, nå gjenstår pussing, maling og oppheng.

bilde 4-5

Tenkte det kunne være fint med litt svak blåfarge, som så lasert ut. Tok litt vann i sval sjø (lady) og påførte et strøk. Vet ikke om jeg ble helt fornøyd, men prøver det en stund. Syns det bare er fint at det ikke ser perfetkt ut.

hylle ferdig

Helt ferdig og jeg ble rett og slett utrolig fornøyd om det er lov til å skryte litt av seg selv. Da jeg først hadde hengt den opp syntes jeg den kunne henge litt lavere, men da jeg fikk på plass trefjølene så ser høyden helt riktig ut.

Selve snekringa på hylla tok vel  ca 3 timer, inklusiv leting av diverse verktøy underveis. Om man har planlagt veldig godt på forhånd kan den sikkert snekres på 1.5-2 timer. Var moro, elsker litt småsnekring jeg!

Lykke til!

 

 

 

 

 

13 Comments

 • Lite hi says:

  Åh, den hyllen ble jo helt fantastisk fin! Bra jobba! 🙂

  Klem fra lite hi

 • Råflott hylle! Klapp klapp på skulderen for design nydelig utført arbeid.

 • Tusener takk for klapp på skulderen Elisabeth, trenger litt skryt 🙂 Blir så stolt vettu!
  Klem Linda

 • Majken Jonassen says:

  Kjeeeeempefin hylle, og akkurat det jeg var på jakt etter! Nå lurer jeg bare på hva du brukte for å henge opp hyllene med? Ser ut til at du har brukt noe som gjør at de tåler litt vekt…?

 • Lykle says:

  så flott hylle! lurer på en ting, det siste hjørnet du monterer, det som blir inne i den første kassen, er det bare limt fast i den første kassen eller hvordan fester du det til den første kassen?

 • Kriss says:

  Hei! Kjempefin hylle, imponerende!

  Jeg tenkte å prøve meg på en slik selv, men lurer på hvordan du har klart å feste sammen sidene hvor eskene “skjøtes”? Det går vel ikke å skru fast begge sidene?

  Takk for oppklaringen! 🙂

  • Så gøy at flere vil lage hylle!!! For å feste delene sammen der hylla liksom deles i to så målte jeg og siktet inn veldig nøyaktig og boret hull i gjennom alle delene som treffer hverandre og puttet inn plugger og brukte lim.
   Masse lykke til, moro med selvlaget 🙂

 • Ingvild says:

  Kjempeflott hylle!!
  Jeg har akkurat laget noe lignende, men er litt usikker på hvilket oppheng som blir best/minst synlig. Har du brukt små vinkeljern? Kan ikke se opphenget ditt på bilde:) Ser du skriver du har hengt opp med skjøterern, er de i vinkel eller har du fått til noe lurt med flate som jeg ikke helt har skjønt?:P

  • Hvis du søker skjøtejern på Biltema.no så er det de første bildene som kommer opp som jeg har brukt. Da har jeg det ene hullet stinkende opp fra hylla og det andre er festet i hylla. Mulig jeg har flere hull festet i hylla… Husker ikke om det var to eller fire hull i skjøtejernet jeg brukte. tror jeg ville valgt den med fire hull, så får du festet best mulig. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published.